Kiirtoiduketid hakkavad pakkuma gurmeed?

Marina Lohk
, Tarbija24 reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kiirtoidutööstus on viimasel ajal läbinud suured muutused, hakates pakkuma tervislikumaid valikuid, nagu näiteks GMO-vabad burritod, rohelised mahlad, väiksema kalorsusega friikartulid jne. Värskeimaks uuenduseks on aga kiirgurmee! 

Näiteks McDonald’s korraldas möödunud sügisel eksklusiivse ürituse toidukriitikutele, ajakirjanikele ja blogijatele, kus neile pakuti tuntud kokkade valmistatud roogasid. Asja võlu seisnes selles, et kõigi toitude koostises oli midagi McDonald'si tavalisest valikust: näiteks kananagitsad, friikartulid ja hommikusöögiküpsised, kirjutab Shape.com.

Õhtusöögi idee oli teha kiirtoidukogemusest nii-öelda kiiresti serveeritud hea toidu kogemus ja muuta McDonald'sis rämsptoidurestorani kuvandit.

Näiteks pakuti külalistele eelroana Kung Pao kana, mis oli valmistatud kananagitsatest; aeglaselt küpsetatud veiseliha friikartulitest valmistatud gnocchi'de ja smuutist valmistatud puuviljakastmega ning magustoiduks hommikusöögiküpsistest valmistatud kõrvitsamaitselist küpsise-sõõriku hübriidrooga.

Sarnase õhtusöögi korraldas McDonald’s hiljuti ka New Orleansis peetud Essence festivalil ning neid üritusi on kiirtoiduketil plaanis veelgi teha. 

Ehkki enamikku neil üritustel pakutavaid gurmeetoitusid tavalisest menüüst ei leia, on ettevõte hakanud valitud turgudel pakkuma uusi, tervislikumaid valikuid. Näiteks saab tellida munavalgega hommikusöögivõileiva, küsida Combo eine friikartulite asemel endale salati ning süüa osana lasteeinest värsket apelsini. 

Lisaks McDonald’sile tegeleb oma menüü tuunimisega ka Taco Bell, mis plaanib avada uue fast-casual restorani, kus hakatakse pakkuma nn. preemiumklassi taco’sid, seehulgas näiteks merivähiga, ja käsitööõlut. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles