Lapsevanemad soovitavad: millise firma koolikaupu osta

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolis võib vaja minna ka värvipliiatseid.
Koolis võib vaja minna ka värvipliiatseid. Foto: Panther Media/Scanpix

Koolitarbeid toodavad paljud firmad, mistõttu jagavad Tarbija24 lugejad kogemusi, milliste firmade värvipliiatseid eelistada, miks mitte osta veneaegseid vesivärve või plastmassist pastapliiatseid. 

«Käisin laupäeval Rakvere Rimis, polnud seal isegi päevikuid, lasteriiete ja lastepesu osakonnas rippusid vaid mõned dressid?! Mis toimus?! Rakveres ongi vaid paar kontoritarvete poodi ja sealt saad krõbeda hinnaga kõiki asju. Kui sul ikka kolm last kooli lähevad on iga sent oluline,» rääkis Rakvere koolitarvete valikus pettunud lugeja.

Koolitarvetes pettujaid oli teisigi. «Vene vesivärvide karbid on nii õrnad ja raskesti avatavad, et plastik pigem paindub ja läheb prõksti katki,» kõneles lugeja, kes murdis karpi avades küüne ja ei saanudki seda lõpuks lahti. «Selle tõttu ostsin ligi viis eurot maksnud Staedler vesivärvid, iga värv eraldi eemaldataval alusel karbis, väga kvaliteetne,» lisas ta. Steadlarit soovitati ka viltpliiatsite, värvipliiatsite ja teritajate puhul. «Ostuhind on kallim aga kui just koer ara ei nari, on mitmeks aastaks rahu majas!»

Värvipliiatseid tootvatest firmadest soovitatakse aga ka teisi. Üks ema peab parimaks Stabilo värvipliiatsid. Tema ostis need Kaubamaja koolilaadalt. 12 kolmnurkset pliiatsit ja teritaja maksid kokku 9,40. Teise ema arvates olid head aga hoopis Lyra pliiatsid. «Peenikesed rasvakriidid murduvad aga kohe,» lisas ta veel.

Pliiatsite kohta jagub veelgi soovitusi. «Värvipliiats Faber-Castell Jumbo ostame neid juba mitmendat aastat. Ei lähe katki ja katavad värvides imehästi.»

«Giotto, Maped, Herlitz, Erich Crause, Toy Color, Color&co, Stabilo, Carioca. Nende tootjate asju olen lapsele ostnud ja rahule jäänud,» loetleb veel üks lugeja usaldusväärseid firmasid.

Ka pasta- ja tindipliiatsite kohta jagati soovitusi. Lugeja soovitas näiteks Sapphire’i 0,5 millimeetriseid pastakaid, sest need ei lähe nii kergesti katki kui plastmassist kirjavahendid, kuna on alumiiniumist. Veel kiidetakse lugejate seas Pilot Frixion tindipliiatsit, sest selle  otsaga on võimalik äsja maalitud tähed ära kustutada. Sama lugeja soovitab osta ka veega mahapestavad viltpliiatseid.

Vihikute kohta jagab soovitusi vaid üks vanem, kelle sõnul tuleks osta algklassi lapsele kõva kaanega vihikuid. «Teised lähevad kiirelt kapsaks,» rääkis ta ja lisas, et selliseid vihikuid toodab näiteks Herliz.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles