Millise liikumisvahendi kasutajad on kõige õnnelikumad?

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgsi liikujad on õnnelikumad kui bussiga sõitjad.
Jalgsi liikujad on õnnelikumad kui bussiga sõitjad. Foto: Panther Media/Scanpix

Briti ja Kanada teadlaste sõnul mõjutab nii liikumisvahend kui ka teekonna kestus inimese rahulolu tema töölejõudmise teekonnaga. 

McGilly ülikooli tudengite ja töötajaskonna seas läbi viidud uuringu põhjal on kõige õnnelikumad need tudengid, kes sõitsid tööle rongi või jalgrattaga või läbisid vahemaa kodust töökohani jalgsi, vahendab Big Thinks.

Kõige vähem olid oma teekonnaga kodust tööle rahul inimesed, kes sõitsid metroo või bussiga. Kõige vähem olid oma sõidukogemusega rahul aga need inimesed, kes sõitsid bussiga vaid halva ilma korral.

Igapäevaselt kasutatav transpordi liik mõjutab ka inimeste tervist. Näiteks auto- või bussijuhtidel esineb ülekaalu sagedamini kui neil, kes kasutavad teisi liikumisvahendeid. Üllatuslikult tuli uuringust välja, et südamele on bussi- või rongiga tööle sõitmine sama kasulik kui kõndimine või rattasõit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles