Kiirkassa kasutamine jääb kliendi südamele

Elina Randoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima poodidesse on eraldi kassad tehtud nii lapsevanematele kui mõne üksiku toote ostjatele.
Maxima poodidesse on eraldi kassad tehtud nii lapsevanematele kui mõne üksiku toote ostjatele. Foto: Sille Annuk

Suurematesse poodidesse tekib üha rohkem ekspresskassasid, kuhu saaksid minna need, kel korvis näiteks vaid üks jäätis. Tavaliselt on aga sealses järjekorras kindlasti ka kliente, kel kaupa terve kärutäis.


Väikeste ostude tegijatele on selline olukord tülikas ning arusaamatuks jääb, miks üldse teha ekspresskassa, kui seal niikuinii kõiki teenindatakse.

Rimi ekspresskassad on mõeldud teenindama lapseootel emasid, füüsilise puudega inimesi, väikelastega ostjaid ja vähem kui seitsme ostuga kliente. Rimi turundus- ja kommunikatsioonijuhi Evelin Mägioja sõnul jääb see vaid kliendi enda südametunnistusele, kas tal on õigus seal kassas maksta või mitte.

«Tahaksime loota, et kliendid ise suudavad selles kassas loodud reeglitest kinni pidada, sest on ju selge, et kassapidaja ei hakka küll otseselt kedagi ära ajama, eriti veel olukorras, kui klient on juba tõstnud oma tooted lindile,» ütles Mägioja.

«Inimestel on muidugi võimalik siin ka ise tähelepanu juhtida ekspresskassa sildile, kui näevad sinna pöördumas suurte ostudega klienti ja tunnevad, et nende eesõigust seal tasuda kuritarvitatakse parajasti.»

Maximas on eraldi kassad nii väikelastega poodi tulnutele kui neile, kel korvis vähem kui viis toodet. Ka Maxima avalike suhete juht Erkki Erilaid ütles, et loota saab ainult inimeste enda viisakusele. Näiteks on ta näinud, et lastega kliente lastakse kassas järjekorras ettepoole.

«Ei saa eeldada, et turvamees hakkab näiteks valvama ja vägesid juhatama, see oleks tobe,» sõnas Erilaid, kuid lisas, et kui müüja näeb, et järjekord tema kassas venib pikaks ja seal on ka kliente, kellel asju rohkem kui ette nähtud, siis võib ta viisakalt paluda sellel kliendil kõrvalkassasse pöörduda.

«Aga on halb, et inimesed ei ole viisakad, kliendi käitumine võiks olla selline, et ta ise aktsepteerib reegleid,» märkis Erilaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles