Vanemad saavad lapse käike nutitelefoni abil jälgida

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanem saab nutitelefoniga lapse käikudel silma peal hoida.
Vanem saab nutitelefoniga lapse käikudel silma peal hoida. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mobiilsideoperaator EMT uuendas positsioneerimisteenust ja tõi välja nutitelefonidele mõeldud rakenduse EMT Find.

«Ennekõike on EMT Find abiks lapsevanematele, kes soovivad olla kindlad oma lapse hetkeasukohas ja vältida asjatut muretsemist, kas laps jõudis kooli, trenni või tagasi koju,» lausus EMT teenuste juht Viljar Kont. Lapsele kontrollkõne tegemise või tema numbri asukoha määramise asemel tuleb nüüd nutitelefoni ekraanile teavitus, niipea kui laps on ettenähtud sihtkohta jõudnud.

Positsioneerimisrakenduse EMT Find kasutamisvõimalusi on Viljar Kondi sõnul aga ka teisi. Näiteks võib sügisperioodil lisada «sõbralisti» oma sugulasi-tuttavaid, kes meelsasti metsas marjul-seenel käivad. «Positsioneerimisvõimalus annab täiendava kindlustunde võimaliku eksimise puhuks,» lubas  Kont.

EMT Find rakendusega saab kasutada erinevaid teavitusi, seda nii mõnda konkreetsesse piirkonda saabumise kui ka lahkumise puhul.

Samuti on EMT Find ja EMT Iseteeninduse positsioneerimisteenus abiks kadunud mobiiltelefoni viimase teadaoleva asukoha kindlaksmääramisel. «Kliendi enda nimel olevaid numbreid saab eelnevalt luba küsimata positsioneerida ja sedasi on võimalik väga kiiresti kadunud telefoni viimast asukohta vaadata,» lisas Kont.

Positsioneerida on võimalik kõiki seadmeid, nii traditsioonilisi nuppudega telefone kui ka nutiseadmeid, erinevus on vaid positsioneerimise täpsuses. Mobiiltelefoni asukoha täpsust saab määrata linnas 300-500-meetrise ning maal mõnekilomeetrise täpsusega. Uusi nutitelefone, mis toetavad A-GPS funktsionaalsust, saab positsioneerida isegi kuni 20-meetrise täpsusega.

EMT Find beetaversioon on esimeses järjekorras saadaval Androidi operatsioonisüsteemi kasutavatel nutitelefonidel. Teenuse kasutamisele aasta lõpuni eraldi tasu ei lisandu. Kui teenus kasutab mobiilset internetti, lisandub paketipõhine andmeside tasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles