Lugeja küsib: kas trahvivõlglane saab ikkagi oma juhiload välja vahetada?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

«Kas ma saan enda esmased juhiload välja vahetada päris lubade vastu, kui mul on liiklustrahvid maksmata?» küsib lugeja.

Küsimusele vastab maanteeameti eksamiosakonna peaspetsialist Rutt Riiberg.

Jah, nii see on. Liiklusseadus § 106 lõike 4 ja 5 järgi saab isik taotleda esmase juhiloa vahetamist juhiloa vastu peale lõppastme koolituse läbimist ning kui teda ei ole karistatud viimase 12 kuu jooksul liiklusnõuete rikkumise eest. Siinkohal on seadusandja silmas pidanud just karistuse jõustumist, mitte karistuse täitmist (st rahatrahvi tasumist).

 Kui esmase juhiloa omajal on liiklusnõuete rikkumise eest kehtiv karistus, väljastatakse talle juhiluba pärast liiklusteooriaeksami edukat sooritamist.

 Aga sellest hoolimata soovitame kindlasti kõik trahvid tasuda.

 Paraku neil, kes alles taotlevad juhtimisõigust / esmast juhiluba, peab olema ka karistus kantud. See tähendab, et karistus aegub siis, kui trahvi täielikust tasumisest on möödunud 12 kuud.  

Lisainfot saab küsida liiklusregistri telefonil 620 1200.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles