17 ohtlikul ehitusplatsil peatati täna töö

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitusplats.
Ehitusplats. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Tööinspektsioon tuvastas ühepäevase üle-eestilise ehituse sihtkontrolli käigus 161 rikkumist, millest 17 olid nii ohtlikud, et töö tuli peatada või töövahendi kasutamine keelustada.

Tööinspektsiooni töökeskkonna osakonna juhataja Rein Reisbergi sõnul oli peamiseks tööde peatamise põhjuseks oht kõrgusest kukkuda. «Ajutiseks kõrgtööks ettenähtud tellingutele ja töölavadele tuleb paigaldada kaitsepiirded kõikidele väliskülgedele. Vahe seina ja tellingute vahel ei tohi olla suurem kui 30 sentimeetrit,» lisas Reisberg.   

Lisaks tuvastasid tööinspektorid 22 juhul, et töötajad ei kasutanud nõuetekohaseid isikukaitsevahendeid. Ehitajatel oli puudu nii kiivreid kui ka turvajalanõusid, lisaks tuvastati mitmel korral ketaslõikuri kasutamine ilma isikukaitsevahenditeta.

Reisbergi sõnul on endiselt probleemiks ka nõuetekohaste olmetingimuste puudumine ehitusplatsidel. «Ehitusplatsidel on levinud kuivkäimlad ning sellest hoolimata tuleb mõnele ehitusettevõtjale uudiseks, et vajalik on tagada nii elementaarne asi nagu kätepesu võimalus,» lausus ta.

Kümnel ehitusplatsil ei tuvastatud ühtegi õigusaktide nõuete rikkumisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles