Loomaaed ootab üleliigseid aiasaadusi

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrvitsad
Kõrvitsad Foto: Reuters / Scanpix

Tallinna loomaaed võtab kõikidelt loomasõpradelt vastu üleliigseid aiasaadusi.

«Liiga palju aiasaadusi? Ei oska midagi nendega peale hakata? Too üleliigne saak loomaaia loomadele!» kutsub loomaaed inimesi üles.

Viimastel aastatel on loomaaed eeskätt kutsunud üles üleliigset kõrvitsasaaki kinkima, kuid selle aasta ilmad pole kõrvitsakasvatajaid eriti soosinud. «Hetkel on kõrvitsatest küll teada antud, kuid kullerit me veel ühelegi tellinud pole,» märkis MTÜ Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsi vabatahtlik Signe Kalgan. «Kevad oli külm, millele järgnes kuiv periood, kuid loodame parimat,» lisas ta.

Eelmisel aastal toodi loomadele nii palju kõrvitsaid, et neid ei suudetud ülegi lugeda. «Ehk oli neid kokku 700,» arvas Kalgan. Ülemöödunud aastal kingiti loomadele umbes 200 kõrvitsat.

Kalgani sõnul istutasid nad sel aastal ka ise kõrvitsataimi, kuid esimesena mahapandud taimedest ei saanud asja.

Sügiseti tuuakse loomaaeda kõige rohkem õunu, ent oodatud on ka porgandid, erinevad marjad, kaalikad. «Kui tammetõrude korjamise aeg käes, kutsume abikäsi tammetõrusid korjama ja kuivatama, sest loomaaial endal tammetõrude kuivatamise kohta ei ole,» sõnas Kalgan.

Ta lisas, et tõrud peavad olema kenasti läbi kuivanud, muidu lähevad need kiirelt hallitama. Loomadele ei sobi ka rohelised tõrud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles