Nilov: müüja luba polnud maja remondiks vaja

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristi Nilov
Kristi Nilov Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

«Kodutunde» saate produtsendi Kristi Nilovi sõnul teavitasid nad maja müünud meest oma tegemistest ning mingit luba ehitustöödeks neil temalt vaja saada polnud, kuna valdus oli perele üle antud.

Rääkisin maja müünud noormehega ja ta kinnitas, et juba 2013. tahtis ta seda maja tagasi saada.

Las ta siis saadab teile need kirjad.

Mul on need kirjad olemas ja siin on tõesti kirjas, et tähtaegadest tuleb kinni pidada ja maamaks on maksmata, tulekahjust tuleb teavitada.

Ahaa, siin on sellised juriidilised konksud. Selle maamaksuga, tal on endiselt see kinnistu asi, ma ei oska seda eesti keeles selgitada, seda oskab teile kindlasti Senni Pello (jurist –toim) öelda, seal on mingi kinnistu jagamine. /../ Minu teada oli see tema kohustus seda (maamaksu -toim) maksta. Ma ei oska teile seda öelda, need on juriidilised asjad.

Ta väidab, et soovis maja tagasi, kuna seal oli tulekahju ja teda isegi ei teavitatud sellest.

Absoluutselt vale, majas pole tulekahju kunagi olnud. Põlema läks hoopis saun ja tema enda elektrisüsteemist. See ei ole nii, et maja läks põlema.

Ta väidab, et perega sõlmitud lepingu kohaselt teatud kuudel maksab pere 400 eurot kuus, kui tööga on lihtsam ja teistel kuudel 250, kuid pere ei pidanud sellest kinni.

Ei. Küsige see leping välja, see on notariaalselt kinnitatud, seal on 250 eurot kuus. See, et tema on asunud nõudma 400 on tema nõu. Nad on omavahel suusõnaliselt kokku leppinud, et kui perel on tööd rohkem, siis nad võivad maksta ka rohkem ja seda on ka tehtud.

Tema kõige suurem etteheide polegi perele, vaid teile, et läksite ilma loata sinna askeldama. Väidetavalt on teie saatetiimi liige talle ka tunnistanud, et paberid jäid korda ajamata. Tema pole teile mingi allkirja andnud.

Lepingujärgselt on nii, et maja võib korrastada ja omanikku tuleb teavitada, kui seal remonttöid tehakse. Teavitada, mitte luba küsida.

Ja mingit allkirja polegi vaja?

Ei ole, sest valdused on üle antud perele kaks aastat tagasi, mis tähendab, et see on selle pere kodu. Täpselt nii nagu mina või enamus Eesti inimesi on võtnud endale pangalaenu ja me tohime oma kodus remonti teha. Me tohime heakorrastada.

See maja oli selline, et kui te näeksite neid algseid pilte, siis see maja tegelikult ka paistis läbi. Sellises majas ei saanud elada. Kuidas nad üldse kaks aastat elasid! Nad elasid ühes toas, mis oli ainsana oli elamiskõlblik. Uksed olid kinni, nad elasid seitsmekesi seal ühes toas.

Kui meie sinna läksime, siis ehitusspetsialist ütles, et tegelikult võiks selle maja ümber lükata ja uue ehitada. Aga kuna mingid konstruktsioonid olid tugevad ja sinna sai ehitada, siis see sai ka ette võetud. «Kodutundel» on reegel, et me võtame ainult omanike maju ja kortereid, aga kui on nö liisingu või laenuga võetud ja seda laenukohustust on täidetud korrektselt, siis me eeldame, et inimene jätkab sama teed. See oli meil kahtluse all. Me vaatasime kõik need paberid ja lepingud korralikult läbi, kas on makstud, ega seal ei ole mingit vassimist ega valetamist. Me kontrollime kõike fakte, seal tundus kõik õige olevat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles