Lapsele saatuslikuks saanud Cantervilla bassein ehitatakse ringi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlvamaal Cantervilla lossi mängumaa basseini põhjast leiti suvel uppununa viieaastane poiss.
Põlvamaal Cantervilla lossi mängumaa basseini põhjast leiti suvel uppununa viieaastane poiss. Foto: Kalev Saar / Postimees

Viieaastasele lapsele saatuslikuks saanud Cantervilla mängumaa bassein ja liumägi on omaniku sõnul turvalisust silmas pidades ümber ehitatud, samuti asub uuel hooajal mängumaal tööle ka senisest rohkem valvureid.

Põlvamaal Valgjärve vallas Pikajärve külas asuva Cantervilla mängumaa omanik Relvo Värton ütles neljapäeval BNS-ile, et võttis äsja 28 000 eurot pangalaenu ja ehitab selle eest kogu mängumaa, aga eelkõige lapsele saatuslikuks saanud liumäega basseini «radikaalselt ümber».

«Küljed võtsime maha. Vaate parandamiseks võtsime puid eest ära, et oleks kõigile nähtav. Tegime liumäe laiemaks, et piirded ei takistaks vaatevälja,» rääkis Värton. «Basseini teeme 20 sentimeetrit madalamaks ja olemasolevale kahele väljapääsule tuleb juurde veel kaks.»

Kui enne juuli keskel lapse uppumisega lõppenud õnnetust töötas mängumaal kolm paberitega vetelpäästjat, siis pärast õnnetust on neid omaniku sõnul viis ja mängumaa on ka valvureid juurde võtnud. «Inimene on iga atraktsiooni juures,» kinnitas ta.

Värton tõdes, et pärast lapse uppumist vähenes mängumaa käive kaks korda. «Meile mõjus see asi ikka väga rängalt,» sõnas ta.

Cantervilla omanik ütles, et ei piirdu kõnealuse lastebasseini juurdeehitusega, vaid täiendab ja ehitab suuremal või väiksemal määral ümber kõiki atraktsioone. «Uuesti avame koolidele mai keskel ja 1. juunist on laiendatud mängumaa kõigile avatud,» sõnas Värton.

Selle aasta 15. juuli pärastlõunal uppus mängumaa 1,1 meetri sügavusse basseini viieaastane poiss. Uurimine tuvastas, et lapse surm oli õnnetus ja politsei lõpetas menetluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles