Eesti Gaas küsib võrgu riigistamise eest 4-5 miljardit krooni

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol on l Itaalia rannikul Aadria mere ääres avatud vedelgaasi terminal.
Fotol on l Itaalia rannikul Aadria mere ääres avatud vedelgaasi terminal. Foto: SCANPIX

Eesti Gaasi juhatuse liikme Raul Kotovi hinnangul maksab firma gaasitorustik 4-5 miljardit krooni.

Peaminister Andrus Ansip käis eelmisel nädalal lauale valitsuse kava riigistada Eesti Gaasi põhivõrk. Majandusministeeriumi hinnangul on selle väärtuseks 600-700 miljonit krooni.

«600 miljoniga ei müü keegi neid torusid,» lausus Kotov.

«Läbirääkimisi ei ole peetud, päris ausalt öeldes, valitsus ega majandusministeerium ei ole ühtegi sõna öelnud, et meil on selline mõte, arutame asja,» lisas Kotov. «Järelikult meist ei peeta lugu, kui valitsus ei pea vajalikuks meiega arutada.»

Ansip avalikustas eelmisel neljapäeval ootamatult valitsusringkondades mõnda aega ringelnud idee osta Eesti Gaasilt ära gaasitorustik.

«Ka Eesti peaks ülekandevõrkude eraldamise ära tegema,» ütles peaminister. «Eesti puhul on loodusliku gaasi tarbimise osatähtsus meie primaarenergia bilansis kaunis väike. Kuid me ei saa rahulduda pelgalt selle teadmisega, et kogu gaas, mis Eestis tarbitakse, looduslik gaas, see tuleb ühelt tarnijalt, Gazpromilt.»

Gaasivõrgu riigistajad loodavad siia meelitada suure veeldatud maagaasi LNG terminali, mis hakkaks riiki varustama gaasiga, mille päritolumaa pole Venemaa.

Pikemalt loe homsest Postimehest!
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles