Kokk: ma tahaksin igal juhul välismaale minna

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eestis laevakokana töötav Siim soovib välismaale tööle minna, et ennast seal proovile panna.

«Mul on olemas nii koka väljaõpe kui ka seitse aastat tööstaaži,» rääkis 25-aastane laevakokk Siim. Norra on tema eelistus seetõttu, et seal peaks hakkama saama ka inglise keelega. «Saksamaal tahetakse saksa keele oskust ja soomlased ei taha inglise keelt rääkida, aga Norrasse ma olen paari kohta helistanud ja seal saab hakkama,» rääkis noormees. Noormehe sõnul tahaks ta igal juhul võõrsile tööle minna, et näha, kuidas seal kokkadesse suhtutakse. «Eestis on kõik kuidagi enda eest väljas,» nentis ta.

Oma praegusest tööst rääkides tõdes ta, et töögraafik – kaks nädalat tööl, kaks vaba, sobib mõneks ajaks noorele inimesele või sellele, kes elab vaid endale. «Aga kui tahad peret luua, siis seal (Norras – toim) on suuremad võimalused,» arvas ta.

Oma CV sai ta ära anda ja uurib nüüd võimalusi, kuidas oma kokadiplom inglise keelde tõlkida. «Norra ei ole Euroopa Liidus, uurisin veel, kas nad meie diplomit tunnistavad, aga ütlesid jah,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles