Muscovado-puuviljakattega grillitud pardifilee

Kersti Raud
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muscovado-puuviljakattega grillitud pardifilee
Muscovado-puuviljakattega grillitud pardifilee Foto: Dan Sukker

Umbes 4-le portsjonile

4 pardifileed
Muscovado tumedat (soovi korral heledat) suhkur 50 g
Roheline õun 30 g
Soovi korral ingverit ja/või tšillit
Soovi korral kalvadost, portveini vmt.
Maitse järgi sidruni- või laimimahla
Musta pipar
Sool
 

Puhastada pardifileed liigsest nahast ja kelmetest. Kui kasutatakse siis puhastada ingver ja/või tšilli ning hakkida peeneks. Õun riivida, lisada suhkur ning segada see ühtlaseks massiks.  Maitsestada täiendavalt alkoholi,  soola ja musta pipraga.

Grillida esmalt pardifilee nahaga pool all. Naha krõbedaks muutumisel keerata ümber, maitsestada soola ja pipraga ning tõsta grillil jahedamasse kohta. Katta fileed saadud maitsemassiga ning lasta grilli kaane all valmida soovitud küpsusastmeni.

Soovi korral võib pardifilee asemel kasutada muud toorainet, kanafileed, sealiha aga ka aedvilju jne.

Vaata artikli lõpust ka videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles