Ingverimaitselised magushapud grillitud aedviljad

Kersti Raud
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingverimaitselised magushapud grillitud aedviljad
Ingverimaitselised magushapud grillitud aedviljad Foto: Dan Sukker

Umbes 4-le portsjonile
 

Baklazaan 1 tk
Suvikõrvits 1 tk
Paprika punane 1 tk
Punane sibul  2 tk
Hele suhkrusiirup  50 ml
Soovi korral maitse järgi heledat sojakastet või soola
Ingver  maitse järgi
Tšilli   maitse järgi
1 laimi mahl ja koor
Valge vein   10 ml

Tükeldada köögiviljad sobiva suurusega tükkideks. Puhasta ingver ja tšilli ning püreestada koos teiste komponentidega saumikseriga, blenderis või kutteris.

Grilli köögiviljadele värv peale, maitsesta saadud siirupiga, soovi korral ka soolaga.

Sama maitsestamissiirupit võib kasutada ka wokiroogade maitsestamisel aga ka linnu- ja sealiha grillimisel.

Vaata artikli lõpust ka videot!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles