Venemaal plaanitakse lastel keelata karastusjookide ostmine

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Coca-Cola.
Coca-Cola. Foto: Reuters / Scanpix

Venemaa duumas tehti ettepanek kehtestada gaseeritud jookide ostjatele vanusepiirang, kuna väidetavalt ärgitavat nende joomine noori suitsetama ja napsutama.

Kremli juures tegutsev Venemaa ühiskondlik koda  tegi ettepaneku keelata gaseeritud jookide müük alla 14-aastastele, teatas RenTv. «Nende kahjulik mõju on kolossaalne, me uurisime seda ja tutvusime mitmete uuringutega,» rääkis ettepaneku teinud Vladislav Grib teleuudistes. Ta kinnitas, et juues iga päev pool liitrit Coca-Colat teeb see tervisele kohutavalt kahju. «Rasvumine, kaaries ja diabeet on garanteeritud,» väitis ta. Arstid toetavad seda ettepanekut ja toovad näiteks USA, kus juuakse neid jooke väga palju ning pärast tegeletakse rasvumise ravimisega. Enne ettepaneku esitamist Venemaa riigiduumale (parlamendile- toim) kaalutakse selle otstarbekust, seega lähiajal limonaadi ostmisel passi veel küsima ei hakata.

Kaks aastat tagasi keelati Venemaal avalikus kohas suitsetamine ja samuti keelatakse järk-järgult tubakatoodete reklaam. Muuhulgas oli kõne all ka tuntud multifilmi «Oota sa!» muutmine, et võtta sealt välja kaadrid, kus hunt suitsetab. Sellest plaanist loobuti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles