Kalkun õunamahlases marinaadis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalkunifilee õunamarinaadis
Kalkunifilee õunamarinaadis Foto: Ragne Värk

Toidublogija Ragne Värk soovitab kalkunifileed marineerida koduses õunamahlas - tulemus on kergelt magushapu mekiga ja mahlane.

Õunamahlamarinaad lisab kalkunilihale mõnusa kiiksu. Mahlaks tuleks kasutada ikka oma kodu-tehtud mahla, samas kui kaassööjad lubavad võib ka poeriiulilt mahlapaki soetada. - erinevatelt tootjatelt on võimalik leida ka juba päris ehedat, haput õunamahla, mis marineerimisel oma töö ära teevad. Kalkuni puhul kehtib meie peres sama reegel mis kanafileede küpsetamise puhul – neid peaks grillimise ajal 3-4 korda ümber päärama (kui väga agar olla, siis isegi rohkem).

500 g kalkunikintsuliha (kondita/nahata)
1,5 dl õunamahla
1 sibul, viilutatuna
pipart
meresoola

Puhasta kalkuni kintsuliha kelmetest ning lõika väiksemateks tükkideks. Aseta kaussi mahl, sibulaviilud ning purustatud must pipar. Pane lihad marinaadi ning lase marineerida üleöö.

Enne küpsetamist raputa lihatükkidele kergelt soola. Aja lihatükid vardasse (võid küpsetada ka niisama) ning küpseta grillil aeg-ajalt pöörates ca 15 minutit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles