Prantsusmaal läheb suitsupaki valimine keerulisemaks

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsupakid.
Suitsupakid. Foto: SCANPIX

Prantsuse valitsus avalikkustas uued meetmed, millega piiratakse tubaka ja elektrooniliste sigarettide kasutamist.

Keelu alla läheb suitsetamine autos, kui seal viibib ka lapsi ning teatud avalikes kohtades keelatakse ära e-sigarettide kasutamine. Ka läbivad reformi sigaretipakendid, mis edaspidi hakkavad välja nägema ühesugused, kirjutab Prantsuse The Local.

Prantsusmaa teatas täna, et võtab peagi kasutusele kogu riigis sigarettide neutraalse pakendamise ning keelustab elektrooniliste sigarettide kasutamise avalikes kohtades. Eesmärgiks on vähendada alla 16-aastaste suitsetamishimu.

Prantsusmaa eeskujuks uute meedete elluviimisel on Austraalia. Prantsuse terviseminister Marisol Touraine ütles, et kõik suistupakid saavad ka Prantsusmaal olema ühesuguse kuju, suuruse, värvi ja üldise välimusega, et teha suitsetamine vähem atraktiivsemaks noorte seas.

Väidetavalt on suitsetamine Prantsusmaal nii tõsine probleem, et ligi 73 000 inimest sureb igal aastal tubakast põhjustatud haigustesse. Ligi 13 miljonit inimest suitsetab Prantsusmaal igapäevaselt, kokku elab riigis 66 miljonit inimest.

«Prantsusmaal suitsetab tõepoolest 13 miljonit inimest igapäevaselt. Aga olukord on aina hullemaks minemas ja suitsetajate hulk on pidevalt kasvamas, eriti aga noorte hulgas,» avaldas Touraine nördimust.

«Me ei saa lubada, et tubaka suitsetamine tapab igal aastal 73 000 inimest, mis on võrdne iga aastaringselt iga päev toimuva lennuõnnetusega, kus on 200 inimest pardal ning kõik surevad,» tõi minister olukorra tõsidust rõhutava paralleeli.

Lisaks eelnevale tahetakse keelata suitsetamine autos, kui seal viibib alla 12-aastaseid lapsi. Sigareti süütamine keelatakse ka laste mänguväljakutel ja nende läheduses.

Reklaamiseadustki kohandatakse nii, et e-sigarettid muutuvad teiste tubakatoodetega võrdseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles