Ohtlikuks kuulutatud küünelakk lubati taas müüki

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küünelaki komplekt «Depend GelLack».
Küünelaki komplekt «Depend GelLack». Foto: Terviseamet.ee

Terviseameti teatel on küünelaki komplekti «Depend GelLack» müümine Eesti turul tänasest taas lubatud.

Augusti alguses edastas Rootsi pädev asutus liikmesriikidele Euroopa Komisjoni RAPEX ohtlike toodete kiirteavitamissüsteemi kaudu teate ohtliku toote kohta, mis oli tekitanud tarbijatele allergilisi reaktsioone.

Tegemist oli ka Eesti turul levitatud geelküüne komplektiga «Depend GelLack». Esialgse otsuse kohaselt peatati toote edasine müük Eestis.

Ent toote kohta tehti täiendavad uuringud ning selgus, et geellaki «Depend Gellack» koostises siiski pole keelatuid koostisaineid.

Eestis on alates eelmise aasta juunist müüdud kokku 2088 «Depend GelLack» komplekti. Allergiajuhtumite tõttu ei ole terviseameti poole pöördunud aga ükski siinne tarbija.

Tootja Depend Cosmetic AB täiendas toote «Depend GelLack» kasutusjuhendit, lisades riski- ja hoiatuslaused allergilise reaktsiooni vältimiseks ning esitas ametile uuendatud tootemärgistuse koos riski- ja ohutuslausetega.

Geellaki kasutajatel tuleb tähelepanelikult lugeda toote kasutusjuhendit, kus on rõhutatud, et allergiliste reaktsioonide ärahoidmiseks on vaja puhastada küüned ja nende ümbruse nahk iga lakikihi kõvendusprotseduuri järel. Kindlasti tuleks vältida geellaki kokkupuudet nahaga.

Juhul kui toote kasutamine peaks tekitama tervisehädasid, tuleks neist teavitada terviseametit.

Vaata toote kasutamist tutvustavat videot siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles