Google avas Eesti kasutajatele võõrkeelse raamatupoe

Hendrik Alla
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google Play raamatupood. Google Books.
Google Play raamatupood. Google Books. Foto: Ekraanitõmmis

Sel nädalal avas Google Play rakendustepood Eesti kasutajatele juurdepääsu elektroonilistele raamatutele. Enamus kirjavara poes on vaid vene või inglise keeles.

Sisestades otsinguväljale termini «eesti» kuvatakse ka eestikeelseid raamatuid. Need on enamasti tasuta, pärit enam kui saja aasta tagusest ajast ja seega autoriõigused enam ei kehti. Tegu on faksiimiletõmmistega. Emakeeles saab Eesti kasutaja nautida näiteks selliseid teoseid nagu «Kalewi poeg, üks ennemuistene Eesti jut, aheskümnes laulus [ed. by F.R. Kreutzwald]», «Monned armsad jutlussed, mis saksa kelest on limberpandud ma kele peäle: Eesti-ma rahwa waeste heaks, kes suremat jutlusse ramatud et joua osta» ja «Wastne Testament ehk jummala pühha sonna».

Palju on tasuta raamatuid, tasuliste hinnad algavad paarikümnest sendist. Keskmiselt maksavad raamatud 5-10 euro ringis. Raamatupoega saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles