Lugeja küsib: kui pika aja tagant antud sama ülesanne on ühekordne korraldus?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Olen ametnik ja ametijuhendi kohaselt võib ülemus anda mulle ühekordseid korraldusi. Kui pika aja tagant antud sama ülesanne on ühekordne korraldus? Kas ülemus võib ühekordset ülesannet anda korduvalt ühele töötajale või peavad kõik sama ametikohaga töötajad täitma korraldust kordamööda?» küsib ametnik.

Vastab  Tiit Kruusalu  METI personaliabist.

Vastavalt avaliku teenistuse seaduse (ATS) § 53, on ametnik kohustatud täitma vahetu juhi antud täiendavaid ühekordseid teenistusülesandeid, mille täitmise kohustus ei tulene ametijuhendist ega õigusaktidest.

Täiendavaid ühekordseid teenistusülesandeid võib vahetu juht anda juhul, kui ametiasutuse töökoormus on ajutiselt suurenenud või kui see tuleneb hädavajadusest.

Sellest lähtuvalt on ühekordne korralduse andmine ajutise ja mööduva iseloomuga ega saa olla alaliselt korduv. Sellisel juhul tuleks minu hinnangul muuta juba ametijuhendit.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles