Hinnavaatlus: tõusnud on piima, kohvi, kartuli ja porgandi hind

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pauligis toodetav kohv Presidentti
Pauligis toodetav kohv Presidentti Foto: WWW.PAULIG.FI

Tarbijakaitseameti juulikuisest hinnavaatlusest selgus, et juunikuuga võrreldes pole hinnad oluliselt muutunud, kuid veidi tõusnud on piima, kohvi, piima, lahtise kartuli ja porgandi hind.

Tartus Hyper Rimis on juulikuuga tõusnud Alma 2,5-protsendilise kilepakendis piima hind. Kui juunis oli seal nimetatud toote hinnaks 8 krooni ja 90 senti, siis juulis maksis samas kaupluses piim 10 krooni ja 50 senti.

Tõusnud on ka kohvi hind. Näiteks kohvi «President» 500-grammise paki hind on tõusnud kolmes poes – Tartu Säästumarketis, Jõhvi Selveris ning Kuressaare Selveris. Kui juunis sai selle kätte keskmiselt 48 krooniga, siis juulis maksis pakk keskmiselt 50 krooni.

Köögiviljadest on tõusnud lahtise kartuli hind - kui juunis oli keskmine kilohind 3 krooni ja 40 senti, siis juulis pea 6 krooni ja 20 senti. Porgandi keskmine hind oli juunikuus 5,8 ning juulis ligi 8 krooni. Seevastu värske kurgi kilo, mis juunis oli keskmiselt 18,3 krooni, odavnes juulis ning maksis keskmiselt 14 krooni ja 60 senti.

Tarbijakaitseameti hinnavaatlus hõlmas juulis nelja linna kaupluseid. Tallinnas, Tartus, Jõhvis ning Kuressaares käidi kokku viieteistkümnes kaupluses – Rimides, Selverites, Prismas, Maximates, Säästumarketites ning Konsumites.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles