Pangaülekanded eurotsooni riikidesse muutuvad odavamaks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euro rahatähed.
Euro rahatähed. Foto: SCANPIX

Euro kasutuselevõtuga 1. jaanuaril muutuvad pangaülekanded eurotsooni riikidesse odavamaks, sest euromaksed võrdsustatakse siseriiklike maksetega.

SEB rahavoogude juhtimise osakonna juhataja Kristiina Koeli sõnul kehtib seadus kõikidele eurotsoonis olevatele riikidele, vahendas ERR Uudised rahvusringhäälingu raadiouudiseid.

«Kõige suurem muutus puudutab euromakseid Euroopa Liidu riikide sees ja vahel, mis seaduse järgi peavad olema klientidele pakutud siseriikliku makse hinnaga. Kui meil täna on Eesti krooni siseriikliku makse hind kuus krooni ja 1. jaanuarist on see ekvivalent eurodes, siis peab klient saama teha SEB SEPA makseid ka selle kuue krooni ekvivalendi eest eurodes, sama kehtib ka välislaekumistele. Kui täna on Eestis siseriiklik laekumine 0 krooni, siis läheb klientidele ka Euroopast laekumine 0 krooniks,» selgitas Koel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles