Haigekassa lisab soodusravimite nimekirja kalli vähiravimi

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimid.
Ravimid. Foto: Repro

Haigekassa lisab oktoobrist soodusravimite nimekirja ravimi Zytiga (Abirateron), see tähendab, et enam ei pea patsiendid seda ise välja ostma finantseerimise võtab üle haigekassa.

Vähiravifond toetas alates kevadest 55-aastase pereisa võitlust eesnäärme kasvajaga pannes õla alla tema poole aasta ravimidoosi ostmisele üle 11 000 euroga. Tänu ravimile on mees saanud edasi tööl käia ning oma peret toetada.

«See on suur uudis ja leevendus fondist abi saanud mehele ning kõikidele, kes seda ravimit vajavad. See on ka võit fondile, sest mida rohkem hädavajalikke elu pikendavaid ravimeid riik oma inimestele soetab, seda vähem on meie fondi üldse tarvis,» ütles fondi nõukogu esimees Toivo Tänavsuu.

Fond töötab tema sõnul jätkuvalt selle nimel, et vähihaiged haigekassa ukse taha piltlikult öeldes surema ei jääks.

55-aastase pereisa sõnul on samuti tegemist väga rõõmustava uudisega, mis vähendab oluliselt stressi iga doosi lõppemisel. Samuti loodab ta, et soodusravimite nimekirja jõuab veel palju teisigi ravimeid, mis praegu inimestele hinna tõttu kättesaamatuks jäävad.

Sotsiaalministeeriumi ravimikomisjoni otsusega on 100-protsendilise soodustusega Zytiga välja kirjutamise õigus onkoloogil ja uroloogil teatud eesnäärmevähi raviks patsientidele, kelle haigus on eelneva kemoteraapia vältel või pärast seda progresseerunud.

Soodustus ei laiene patsientidele, kelle ravi abiraterooniga on ravimitootja vastutusel alustatud ja tagatud enne 1. oktoobrit 2014.

Soodustus ei laiene ka patsientidele, kellele on ravimitootja spondeeritud uuringu või programmi raames eelnevalt tasuta ravimit jaotatud. Nende hulka ei kuulu patsiendid, kes on ravimi ise või fondi abiga ostnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles