Sebe meelitab noori kõrge palgaga

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebe bussid.
Sebe bussid. Foto: Sille Annuk

Sebe alustab novembris taas D-kategooria juhiloa ning bussijuhi ametikoolitusega, mille läbija saab töökoha Tartu linnaliini bussijuhina ning talle makstakse brutopalka 900 eurot kuus.

Neljandat korda toimuv koolitus korraldati, sest bussijuhtide keskmine vanus on täna mitmes maakonnas kõrgem kui 60 aastat.

«Selline olukord on paljuski tekkinud bussijuhi madalast töötasust, mis jääb sektoris keskmiselt 700 euro kanti. Selline palk ei motiveeri noori bussijuhiametit selgeks õppima või seda olemasoleva vastu vahetama,» selgitas Sebe juhatuse esimees Kuldar Väärsi, lisades, et 900-eurone palk juba motiveerib.

Koolitusele tulija peab tavapärase tuhande euro asemel tasuma sajaeurose omaosaluse, mis tagastatakse koolitatule pärast tööle asumist ja katseaja edukat läbimist. Kandideerida saavad kõik 24-aastased ja vanemad ning vähemalt keskharidusega inimesed, kellel on vähemalt kaheaastane B-kategooria sõidukijuhiloa staaž.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles