Nõmme turul küündib vaarikate kilohind 100 kroonini

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme turg.
Nõmme turg. Foto: Marina Lohk/Tarbija24.ee

Tallinnas Nõmme turul oli täna hommikul erinevalt keskturust päris palju vaarikamüüjaid, kuid marjade hind küündis koguni 100 kroonini.
 

Sellise hinnaga müüakse turul väga suuri ja ilusaid marju, samas kui veidi väiksemaid leidub ka hinnaga 85 krooni kilo ning moosi tegemiseks sobilikke 75 krooniga kilo eest.

Sarnaselt vaarikatega maksavad ka kultuurmustikad Nõmme turul oluliselt enam kui keskturul - kui viimaselt leiab neid 75-kroonise kilohinnaga, siis Nõmmel 100 krooniga. Mõistlikuma hinnaga on tavalised mustikad, mida saab 60-70 krooniga kilo eest.

Kukeseente hind püsib samuti päris kõrge - 100 krooni kilo. Küll aga võib selle hinnaga leida päris suuri ja ilusaid seeni, mida mõni aeg tagasi veel ei pakutud.

Tartumaa maasikaid saab Nõmme turult hinnaga 65 krooni kilo, punaseid sõstraid 20 ja musti sõstraid 50-60 krooniga kilo eest. Ungarist pärit ploome müüakse hinnaga 40 krooni kilo, samast riigist tulnud kirsse on aga üsna vähe ning hind on 35 krooni kilo eest.

Päris hea on ilusate kodumaiste, päikese käes küpsenud tomatite valik hinnaga 30-35 krooni kilo. Kurki müüakse aga suhteliselt vähe ning üsnagi kopsaka hinnaga - 15-20 krooni kilo eest. Kartulit leiab hinnaga 8-15 krooni kilo, porgandit 25-, lillkapsast 20-30-, punapeeti 25-, suvikõrvitsat 8-25- ning Peipsi sibulat 25-kroonise kilohinnaga.

Väga kallilt müüakse tilli ja peterselli ning ka küüslauku - vastavalt 200 ja 150 krooniga kilo eest. Värske hapukurgikilo eest küsitakse 50 krooni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles