Silmalõikuste arv kasvas drastiliselt

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Operatsioon silmakliinikus.
Operatsioon silmakliinikus. Foto: Marina Puškar / Postimees

Ida-Tallinna keskhaiglas asuvas silmakliinikus leiab aset pool Eestis tehtavatest kataraktide lõikustest ja viimase kümne aasta jooksul on nõudlus päevakirurgia järele drastiliselt tõusnud.

Kui 2004. aastal tehti silmakliinikus 3185 kaeoperatsiooni, siis sel aastal on haigekassa toetusel plaanis juba 6148, teatas Ida-Tallinna Keskhaigla. See tähendab, et viimase 10 aastaga on kataraktide lõikuste arv kahekordistunud.

«Silmakirurgia areng katarakti operatsioonide osas on olnud viimastel aastatel muljetavaldav ning on hea tõdeda, et tehnoloogiline pool ja silmakirurgide võimekus võimaldavad varasemast enam viia läbi vajalikke lõikusi just päevaravi raames,» rääkis silmakliiniku juhataja dr Artur Klett. Ta toonitas, et patsientidele tähendab see kiiremat taastumist ning võimalust naasta juba samal õhtul igapäevategemiste juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles