Maailma kümme kõige kallimat spordijalatsit

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räppar Kayne Westi kujundatud tossupaar.
Räppar Kayne Westi kujundatud tossupaar. Foto: sneakersnews

Saksa ajaleht Bild koostas ülevaate kümnest kõige kallimast spordijalatsist maailmas.

1. Air Yeezy 2 «Red October»

Need on helepunased ja uskumatult kallid. Tossud Air Yeezy 2 «Red October» disainis räppar Kanye West. Tossufriikidel tuli seda kollektsiooni kaua oodata ja need müüdi maha 15 minutiga. Veidi hiljem müüdi üks paar  tosse eBays maha 17 miljoni dollari eest, kuid selle taga nähakse ka disaineri enda turundusnippi. EBayst võib neid tosse ka praegu osta umbes 200 dollari eest.

2. Michael Jordani kantud Air Jordan XII

Ameerika korvpallilegendi Michael Jordani kantud Air Jordani tossud müüdi oksjonil  104 000 dollari eest. Tosse kandis korvpallilegend 1997. aastal, kui Chicago Bulls mängis Utah Jazzi vastu. Jordan andis oma tossud ühele pallipoisile, kes need hiljem eBays maha müüs.

3. Air Jordan 10 ja 12 (OVO)

Oma koostöö alguses tegid Kanada räppar Drake ja Jordan Brand kaks paari tosse, mis nimetati vastavalt Air Jordan 10 ja 12. Tossud anti fännidele üritusel  «October’s Very Own» ja mõlemad saajad panid oma paari oksjonile. Üks neist teenis 20 000 ja teine 100 000 dollarit.

4. Teemantidega Air Force 1

Üks Atlanta pood kaunistas tossud teemantidega ja saatis ühe paari neist hiphop-staarile. Teised ostjad peavad analoogse paari eest kukrut kergendama 50 000 dollari võrra.

5. Nike Air Magic

«Tagasi tulevikku fännidel» lähevad neid tosse nähes silmad särama. Neid jalatseid kandis Michael J. Fox kultustriloogia teises osas. Jalatseid tehti 1500 paari ja need müüdi heategevuslikul oksjonil. Ühe paari hinnaks kujunes 37 000 dollarit.

6. Air Jordan II

Tõeline rariteet. 1980ndatest pärit ehtsate Air Jordan 2 eest maksti 20 aastat hiljem 31 000 dollarit.

7. Nike Kobe Air Zoom

Nike tegi 25 paari neid tosse USA korvpallilegend Kobe Bryantile. Bryanti autogrammiga tossupaari eest maksti oksjonil 30 000 dollarit.

8. Air Jordan XI Blackout

Need täiesti musti tosse ihaldab iga Nike'i fänn. Üks soovija oli nõus maksma nende eest 11 000 dollarit.

9. Goldene Nike Dunks

Disainer Kenneth Courtney kattis räpased tossud 24-karaadise kullaga. Nime all «Luxus Nr 5» pandi kuus sellist paari müüki ja ostjal tuli kukrut kergendada 6000 dollari võrra.

10. SF x Puma Sharkbait

Lisaks Nike'ile võistleb ka Puma tossufännide raha pärast. See türkiissinine mudel kannab nime «Sharkbait». Ostjate huvi nende vastu on tohutu. EBays küsitakse selle mudeli eest 1000 dollarit.

Hinnaliste jalatsite pilte näeb siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles