Suitsukana

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ragne Värk

Linnuliha eestkostja ja toidublogija Ragne Värk jagab Grillilehe lugejatega kana suitsutamise nippe. Ragne marinaadi ning näpunäiteid kasutades saab tulemuseks kergelt magusa mekiga ning pronksjaks päevitunud jumega suitsukana.

Ühel kesksuvisel nädalavahetusel pidasime tõelist lihasöömisorgiat. Valmistasime mehevanemate uues moodsas suitsu-grillahjus suitsukanu. Kui kaks prisket kana pärast valmimist sööjate ette lauale prantsatasid, siis sai neist viiele inimesele tõsine lihasöömaaeg. Lõpptulmus oli tõeliselt maitsev - õrn-magusa maitsevarjundiga kergelt kleepuva konsistensiga kana . Tegemist on mu mehe isa retseptiga, mis meil kasutusel sellest ajast, kui seda esimest korda katsetasime.

2 broilerit

Mop:
2,5 dl granaatõunamahla
1 dl valget veini
1 sl mett
soola, pipart, suhkrut

Pane mahl, valge vein, ja mesi potti. Maitsesta soola, pipra ning suhkruga ja keeda keskmisel kuumusel umbes 30 minutit.

Kuivata kanad majapidamispaberiga ning määri seest kokku valmistatud kastmega. Lase umbes tund aega maitsestuda. Seejärel määri kanad ka pealt ülejäänud  kogu kastmega kokku ning küpseta suitsuahjus 1 tund 80-90 kraadi juures puhta valge suitsuga ning seejärel 2 tundi 100 kraadi juures minimaalse suitsuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles