Kalkunivardad idamaise mekiga marinaadis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ragne Värk

Segamarinaadid valmivad tavaliselt sellest, mis külmkapis leidub. Sel suvel olen katsetanud loendamatul hulgal marinaade ning tihtipeale annavad just need kõhutunde järgi külmkapist leiduvast kokkuklopsitud marinaadid lihale selle kõige etema maitse. Antud juhul said kokku idamaise mekiga koostisosad.

500g - 600g kalkunikintsuliha (kondita/nahata)
meresoola

Marinaad:
2 sl austrikastet
2 tl riivitud ingverijuurt
2 sl valgeveiniäädikat
2 viilutatud küüslauguküünt
1 sl mett
2 sl oliiviõli
2 loorberilehte

Puhasta liha kelmetest ning lõika kintsuliha neljaks. Sega kokku kõik marinaadiained ning aseta lihatükkid marineeruma vähemalt 6 tunniks. Enne griilimist hõõru lihatükke kergelt soolaga. Seejärel küpseta grillil ca 15-20 minutit, liha aeg-ajalt veega pintseldades ning 3-4 korda ümber pöörates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles