Segamarinaadid valmivad tavaliselt sellest, mis külmkapis leidub. Sel suvel olen katsetanud loendamatul hulgal marinaade ning tihtipeale annavad just need kõhutunde järgi külmkapist leiduvast kokkuklopsitud marinaadid lihale selle kõige etema maitse. Antud juhul said kokku idamaise mekiga koostisosad.
Kalkunivardad idamaise mekiga marinaadis
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
500g - 600g kalkunikintsuliha (kondita/nahata)
meresoola
Marinaad:
2 sl austrikastet
2 tl riivitud ingverijuurt
2 sl valgeveiniäädikat
2 viilutatud küüslauguküünt
1 sl mett
2 sl oliiviõli
2 loorberilehte
Puhasta liha kelmetest ning lõika kintsuliha neljaks. Sega kokku kõik marinaadiained ning aseta lihatükkid marineeruma vähemalt 6 tunniks. Enne griilimist hõõru lihatükke kergelt soolaga. Seejärel küpseta grillil ca 15-20 minutit, liha aeg-ajalt veega pintseldades ning 3-4 korda ümber pöörates.