Lugeja küsib: kas kiiruseületamise eest on võimalik määrata mitu karistust?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

«Sain kiiruseületuse eest trahvi 1200 eurot ja 12 kuud lubadeta, kuigi mul puudusid eelnevad rikkumised. Trahvi sain, kuna ületasin kiirust ning esitasin ka selle kohta vastulause, et soovin tasuda trahvi ositi ning juhtimisõigust piirata minimaalselt, kuna olen õpilane ja töötan poole kohaga ning ilma juhtimisõiguseta kaotaksin oma ainsa sissetuleku. Paraku neid faktoreid arvesse ei võetud ning määrati maksimaalne rahatrahv ja peaaegu maksimaalne juhtimisõiguse peatamine. Kas see on normaalne, et määratakse nii maksimaalsed trahvid ning mõlemad korraga?» küsib lugeja.

Vastab vandeadvokaat Maano Saareväli advokaadibüroo Sirk ja Saareväli.

Kohaldatud on sanktsiooni maksimaalmäära. Maksimaalse sanktsiooni kohaldamine eeldab põhimõtteliselt ka karistust raskendavate asjaolude esinemist. Karistusotsuses tuleks selliseid asjaolusid kirjeldada. Omamata ülevaadet väärteoasja materjalidest ja otsusest, ei saa aga siinkohal kommenteerida, kas valitud karistus vastab või ei vasta teo toimepannud isiku süü suurusele.

Politsei otsust on võimalik vaidlustada kohtus. Kaebuse esitamise puhul karistust enam karmimaks muuta ei saa, seega pole tarvis karta veelgi karmimaid tagajärgi. Kohtus saate esitada omad argumendid ja taotleda karistuse kergendamist.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles