Lugejad: õllega teleka ees lösutamisest päästaks mõistlik töö ja hea naine

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Tarbija24.ee lugejate arvamustest teemal, kuidas võõrutada eesti mees õllest, telerist ja diivanist, jäid kõlama mõtted, et mehed saadaksid oma õhtud tervislikumalt mööda siis, kui nad ennast tööl liigselt ära väsitaks ning kui kõrval oleks tõeliselt hooliv ja armastav naine.

«Probleem on ülekoormus tööl, meie tööandjad pigem koormavad liigselt ühte inimest, kui et jagavad kohustusi mitme inimese vahel, aga kannatab sellest töötaja tervis,» arvas üks lugeja.

Spordi vastu tunneb tema sõnul huvi inimene, kellel on piisavalt jaksu pärast päevatööd veel sportida, kuid paljudel sellist jaksu enam ei ole, sest nad on kurnatud ja alamakstud ja ei saa rahuldada oma elementaarssidki vajadusi, mis omakorda viib haigestumise ja ka surmani. Samas arvas ta, et diivan, telekas ja õlu on rulmala mehe varjupaik oma rumaluse eest.

Mitmed lugejad märkisid, et õhtuti õlleklaasiga teleri ees diivanil lösutav mees on ideaalne maksumaksja ja ori, kes tasub makse ja seehulgas alkoholiaktsiisi ning oma tervist hoidmata enne pensioniea saabumist mõne haiguse tõttu sureb.

Naised on süüdi?

Ühe kommentaari järgi joob 90 protsenti meestest kaudselt või otseselt naiste pärast. «Irooniline, aga peamiselt halavad meeste pahede ja väiksema eluea üle ka peamiselt naised... paraku nad millegipärast ei adu, et nad väga paljudel juhtudel ise selle põhjuseks on, miks mehed kaotavad usu, lootuse ja armastuse,» märkis ta.

Selle lugeja sõnul ei teeks paha vähem silmakirjalikkust, reetmist ja rohkem hoolimist. «Aga meil on lõviosa sellise suhtumisega, et jookse ja raba nende nimel lolliks ja ikka pole kunagi hea, sest naabrimees ostis eile uue bemari,» tõi ta näiteks.

Üks naislugeja arvas, et naine peaks olema mehe jaoks hea kaaslane, siis jäävad õlu , teler ja diivan tagaplaanile. Sarnane oli ka ühe teise kommenteerija mõte: «Kui naised alati «valmis» oleks, siis mängivad ka mehed kaasa. Ilma ôlleta. Ilma telerita. Ilma diivanita.»

Ka riik peaks hoolima

Teiste seast paistsid lugejate arvamuste hulgas silma ka mõned asjalikumad soovitused, kuidas eesti meeste tervist parandada saaks. Näiteks mõte, et tööandja poolt tagatud sportimisvõimalused ei tohiks olla kõrgelt maksustatud. Samuti idee, et vähemalt esmane hambaravi - mädanevad juured välja, valutavad hambad korda, peaks olema haigekassa poolt hüvitatud.

«Südame-veresoonkonna haiguseid põhjustavad toiduained peaksid olema samamoodi suurte mustade siltidega varustatud nagu sigaretid ning aktsiisimaksuga maksustatud,» arvas üks lugeja, kelle sõnul sööb üldjuhul tervislikumalt naine, kuid suurte koledate hoiatuste peale vähnedaksid ehk mehedki igasuguse jama söömist.

«Regulaarne tervisekontroll meestele ei ole midagi müstilist,» kõlas veel ühe ettepaneku algus. Kuna enamik 35-aastaseid - ja just selles vanuses soovitatakse meestel regulaarsemalt perearsti külastama hakata - kasutab iga päev e-maili, võiks perearstid olla varustatud lihtsa programmiga, mis saadaks patsientidele meeldetuletusi, et iga-aastase kontrolli aeg on käes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles