Üle Eesti kontrollitakse tasuta sõiduki tulesid ja rehve

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaugtuled on vastutuleva sõiduki puhul mõistlik lähitulede vastu vahetada kuus sekundit enne kohakuti jõudmist. Seda juhul, kui mõlemad sõidukid sõidavad 90 kilomeetrit tunnis.
Kaugtuled on vastutuleva sõiduki puhul mõistlik lähitulede vastu vahetada kuus sekundit enne kohakuti jõudmist. Seda juhul, kui mõlemad sõidukid sõidavad 90 kilomeetrit tunnis. Foto: Peeter Kümmel

Järgmisel nädalal on teisipäevast kuni neljapäevani sõidukiomanikel võimalus üle Eesti asuvates tehnoülevaatuspunktides kontrollida tasuta oma sõiduki tulede ja rehvide korrasolekut ning vastavust normidele.

Saabumas on pime aeg ning seoses sellega tuleb üha suuremat tähelepanu pöörata tulede korrasolekule. Selleks korraldab maanteeamet ka tänavu koostöös tehnoülevaatuspunktidega üleriigilise kampaania «Tuled ja rehvid korda». Tulesid ja rehve saab kontrollida lasta 14.–16. oktoobril ülevaatuspunktides ja Tartu Kutsehariduskeskuses nende lahtioleku ajal. Vajadusel ja võimalusel saab sõiduki tuled ka kohapeal ära reguleerida.

Sügis on ka märgade ja libedate teede aeg, mis tõttu tuleb hoolikamalt jälgida auto jalavarjude seisukorda. Tühjad rehvid on liiklemisel üheks ohuteguriks. Madal rehvirõhk suurendab veeretakistust ja kiirendab rehvide ebaühtlast kulumist. See omakorda vähendab auto juhitavust ja võib ühel hetkel, nt kurvis sõites saatuslikuks saada. Samuti suurendab madal rehvirõhk kütusekulu. Seega on õige aeg ka rehvid üle kontrollida.

Kampaania ajakava ning liitunud ülevaatuspunktid leiab Maanteeameti kodulehelt.

Talverehve tuleb kasutada detsembris, jaanuaris ja veebruaris. Naastrehve tohib kasutada 15. oktoobrist 31. märtsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles