Microsofti juht: naised ei peaks palka juurde küsima

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Satya Nadella
Satya Nadella Foto: SCANPIX

Microsofti tegevjuht Satya Nadella tekitas furoori USAs Phoenixil naiste arvutialasel kongressil, kus märkis, et naistel ei oleks vaja palka juurde küsida, vaid nad peaks pigem lootma oma heale «karmale».

Kongressil esinenud Nadellalt küsiti nõuannet naisele, kes tunneb ennast ebakindlalt palgatõusu küsides. «Asi ei ole tegelikult palgatõusu küsimises, vaid teadmises ja uskumises, et süsteem annab õige palgatõusu aja jooksul,» ütles ta. Tema sõnul on palgatõusu mitteküsimine «hea karma», mis võimaldab ülemusel aru saada, et see töötaja on usaldusväärne ja väärib enamat vastutust.

Nadella arvates peaks naistöötaja uskuma süsteemi. Süsteem on tehnoloogiafirmades aga meestekeskne, märkis Suurbritannia ajaleht The Telegraph. Näiteks Microsofti 100 000 töötajast on vaid 29 protsenti naised.

Hiljem oma sõnade tõttu sotsiaalmeedias rünnaku alla sattunud Nadella üritas tekitatud mainekahju parandada. Ta kirjutas Microsofti kodulehele postitatud memos, et vastas küsimusele valesti. «Usun, et mehed ja naised peaksid saama võrdse töö eest võrdset tasu,» märkis Nadella. «Kui arvad, et oled palgatõusu ära teeninud, siis küsi seda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles