Mille eest hoiatatakse Saksamaale reisivaid turiste?

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brandenburgi väravad Berliinis.
Brandenburgi väravad Berliinis. Foto: Michael Sohn/AP

Maailma riikide välisministeeriumide veebilehtedel on päris mitmekülgseid hoiatusi neile 30 miljonile turistile, kes igal aastal Saksamaad külastavad.

Veebiväljaanne The Local võttis vaatluse alla 11 hoiatust, mida riigid oma kodanike reisimisel Saksamaale neile hoiatuseks kaasa ütlevad. Saksamaa on tuntud kui madala kuritegevuse, maailma juhtiva tervishoiusüsteemi ja väga hästi korraldatud taristuga – mis saaks olla see, mille eest välisministeeriumid inimesi Saksamaale minekul hoiatavad?

Alustades jõuluturgude külastamisest kuni teede ületamiseni jagub hoiatusi küll ja veel.

Foto: SCANPIX

1. Kaht miljonit britti, kes igal aastal Saksamaad külastavad, manitsetakse korralikult käituma. Küllap annab see kinnitust sellest, et briti turistide sõjakus pole vaid müüt. «Ebakorrektne käitumine ei ole Saksamaa võimude poolt tolereeritud,» hoiatab Suurbritannia valitsus oma riigi reisijatest kodanikke.

Foto: KARL-JOSEF HILDENBRAND/AFP

2. Ka palub Briti valitsus pöörata turistidel Saksamaale reisides tähelepanu tänavate ületamisel. «Saksamaal on seadusevastane ületada tänavat punase tulega. Rikkujaid ähvardab trahv ja õnnetuse korral lasub kahjude hüvitamine eksija kanda.»

Foto: Bela Szandelszky/AP

3. Ameerika kodanikke hoiatatakse suhtuma ettevaatusega kogunemistesse kohtades, mis on teada-tuntud välismaalaste külastatavad restoranid, baarid ja diskod. «Vägivallatsejad, väga sageli purjus skinhead’id võivad ahistada või isegi rünnata neid, keda arvavad olevat välismaalased või neile mittesobiva kuuluvusega inimesed,» kirjutab USA reisisoovitus.

Foto: LOIC VENANCE/AFP

4. USA ametnikud hoiatavad oma kodanikke Saksamaal illegaalsete allalaadimiste eest, kuna Saksa ametnikud pidavat väga «agressiivselt» tuvastama neid, kes seda teevad. «Kui selline juhtum jõuab kohtusse, on üsna tõenäoline, et Saksa seadused on ettevõtte mitte inimese poolt. Alla tasub laadida vaid lehekülgedelt, mille legaalsuses olete kindlad.»

Foto: Rachel D'Oro/AP

5. «Saksa seaduse kohaselt on illegaalne tuua Saksamaale mistahes kirjandust, muusikat või atribuutikat, mis ülistab fašismi, natsiminevikku või Kolmandat Reichi,» hoiatab USA valitsus oma kodanikke.

Foto: MICHAELA REHLE/REUTERS

6. Kanada valitsus toob välja, et Saksamaal on kuritegevus madal, kuid hoiatab oma kodanikke pikanäpumeeste eest Saksa jõuluturgudel.

Foto: FABIAN BIMMER/REUTERS

7. Lisaks soovitatakse kanadalastel hoiduda kõiksugustest «meeleavaldustest ja suurematest rahvakogunemistest». «Demonstratsioonide ilmnedes on vägagi võimalik, et need muutuvad vägivaldseks,» hoiatab Kanada valitsus.

Foto: PHILIPPE HUGUEN/AFP

8. Prantslasi kutsutakse üles maksma oma kõiksugu võlgnevused eelmistest reisidest enne Saksamaale minekut. «Turistidel soovitatakse tungivalt likvideerida oma varasemad võlad eelmistest Saksamaal käikudest, vastasel juhul võib juhtuda, et teid sunnitakse nende eest tasuma kohapeal ja sularahas.»

Foto: travelandleisure.com

9. Iirlastel palutakse alati oma passi kaasas kanda. «Pass peaks kogu aeg kaasas olema, kuhuiganes te ka ei lähe. Saksa politseil on õigus küsida isiku tuvastamiseks dokumente mistahes hetkel ning ainus aktsepteeritav isikut tuvastav dokument Saksamaal on pass. Sel põhjusel tasuks oma passist ka koopiad teha, juhuks kui pass peaks ära kaduma.»

Foto: PIXXMIXX/PIXATHLON/SIPA/PIXXMIXX/PIXATHLON/SIPA

10. Austraalastest reisijatele mõeldud reisisoovitustes leiab äramärkimist Oktoberfest. «Austraalased, kel on kavas osaleda Oktoberfestil, peaksid pidama meeles, et käituda tuleb vastutustundlikult ning austama kõiki kohalike seadusi ja tavasid,» seisab hoiatuses.

Foto: Uncredited/AP

11. Uusmeremaalasi hoiatatakse Saksamaal valitseva terroriohu eest. «Terroristide grupeeringud on teinud väga konkreetseid ähvardusi Euroopas. Saksamaa on olnud ähvardustes üheks sihtmärgiks. Viimastel aastatel on Saksa võimud saanud jälile mitmele terrorirühmitusele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles