Facebooki sõber võib olla nakatunud klikke varastava ussiga

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook.
Facebook. Foto: AP / Scanpix

Turvalahenduste tootja ESET annab nõu, kuidas vältida suhtlusvõrgustiku Facebook kasutamisel probleeme, hoiatades näiteks, et nupul «meeldib» klikkides võib enese teadmata sattuda teisi inimesi spämmima, kuna sõber võib olla nakatunud klikke varastava ussiga.

Reguleerige Facebooki turvaseadeid. Lubage ainult usaldusväärsetel sõpradel näha oma täielikku profiili, teistele näidake piiratud profiili. Facebooki seadetes saate valida, mida soovite piirata: oma staatuse uuendusi, seinapostitusi, isiklikku teavet või pilte.

Vahetevahel muudab Facebook privaatsusseadeid - kontrollige alati, kas neid tasub heaks kiita. Kui te leiate, et mõni isik sõprade hulgas ei ole usaldusväärne – eemaldage ta.

Vältige edastatud linkide kasutamist. Te ei avaks kunagi kahtlaseid manuseid oma e-postkastis - isegi mitte oma sõpradelt saadetuid. Te peaksite kasutama sama piirangut ka Facebookis. Sõnum võib pärineda häkkerilt või küberkurjategijalt, mitte teie sõbralt.

Aktsepteerige sõpradena ainult neid inimesi, keda te tunnete. Peaksite vältima sõprade aktsepteerimist, keda te ei tunne ja mitte mingil juhul ei tohi nad näha teie täielikku profiili.

Andmed on seal igavesti. Ärge eeldage, et olete kustutanud igaveseks kõik andmed, kui te kustutate foto või kogu konto sotsiaalvõrgustikust. Teie pildid ja andmed võivad olla juba salvestatud kellegi arvutis. Alati mõelge enne kaks korda, millised pildid ja andmed te internetti panete.

Olge ettevaatlikud, kui installeerite rakendusi. Paljud kolmandate isikute rakendused võivad olla küberkurjategijate töö. Te kindlasti ei taha jagada oma isiklikke andmeid nimetatud üksustega.

Mõelge, enne kui klikite nupul «meeldib». Teie sõber võib olla nakatunud klikke varastava ussiga. See algab «meeldib» nupuga ja lõppeb sellega, et teie spämmite teisi.

Kui te soovite eemaldada seda ussi, siis te peate selle nakatunud sõnumi kustutama oma staatusest, seinalt ja kontrollima oma rakenduse seadeid, mis on määratud kahtlastele rakendustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles