Eesti pangakontosid ähvardanud Windowsi turvaauk lõplikult kinni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Windowsi turvaauk pandi lõplikult lukku.
Windowsi turvaauk pandi lõplikult lukku. Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal sai avalikuks, et Windowsi operatsioonisüsteemis on turvaauk, mille kaudu saab tühjendada pangakontosid, täna teatas Microsoft, et nad said valmis probleemile püsiva lahendusega.

Turvaaugu parandamiseks tuleb valida Windowsi peamenüüst «Control Panel», seejärel «Windows Update» ning installeerida uuendused, juhul kui operatsioonisüsteem seda juba automaatselt teinud ei ole.

Juhul kui kasutaja on installeerinud ajutise turvapaiga (http://www.microsoft.com/eesti/press/2010/0729.mspx), mis muutis kasutajaliidest ning kaotas ikoonid, siis endise režiimi taastamiseks on vajalik eraldi installeerida uuendus, mille leiab siit.
 
«Suuremat kahju turvaauk ei põhjustanud, kuna suudeti operatiivselt lõplik lahendus probleemile luua. Turvaauk iseenesest mingit kahju ei tekitanud, kuid ta pakkus selleks võimalust, juhul kui kellelgi olid pahatahtlikud kavatsused,» kommenteeris juhtunut Microsoft Eesti tootejuht Pert Lomp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles