Lugeja küsib: miks ei saa sõidukile numbrimärki valida?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auto numbrimärk.
Auto numbrimärk. Foto: Elmo Riig / Sakala

«Miks maanteeametis ei saa esmase registreerimise korral sõidukile numbrimärki valida hetkel olemasolevate numbrite seast, nii nagu mõned aastad tagasi see oli? Ma ju maksan nii numbrimärgi kui teenuse eest. Kui ma poodi lähen, ei ole ju hinnakirjas «vorst - 3€», vaid ma saan valida, millise vorsti ma ostan, on see siis keedu- või suitsuvorst, lastevorst või Moskva - vastavalt minu eelistusele ikka. Lisaks asjaolu, et võib-olla on mul teatud foobia või eelarvamus näiteks numbrikombinatsiooni 666 vastu või mis iganes,» kirjutab autoomanik.

Vastab maanteeameti pressiesindaja Allan Kasesalu.

Mõne aasta oli selline valikuvõimalus tõepoolest olemas, kuid seda ei suudetud rahuldavalt hallata ilma, et ei tekkinud teatavat segadust. Piltlikult öeldes oleks mõne numbrivalija tõttu võinud jäädagi uusi numbrikaste avama, et leida selline, mis inimesele sobib. Praegu töötab meie sõidukite registriosakond selles suunas, et olemasolevate numbrimärkide hulgast meelepärase väljavalimise võimalus jälle taastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles