Võlanõustajad: 140 000 inimese võlgu nõuavad sisse kohtutäiturid

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võlanõustaja Ülle Schmidt.
Võlanõustaja Ülle Schmidt. Foto: Toomas Huik / Postimees

Eesti Võlanõustajate Liit tunneb muret selle üle, et kiirlaenude karmim reguleerimine ja laenureklaamide ohjeldamine on jäänud toppama ning soovitab poliitikutel teemaga kiiremini edasi minna.

Eile teatas Riigikogu õiguskomisjon, et täiskogu päevakorda saadeti üks seaduseelnõu piirangute paketist, mis on võlanõustajate hinnangul alles esimene samm.

«Vajalik oleks ka kiiresti lõpetada kiirlaenude mõõdutundetu reklaamimine, sest võlanõustajad näevad igapäevaselt, kui kergekäeliselt laene võetakse ja makseraskuste puhul vanu võlgu üha uute ja uute laenudega kustutada püütakse. Lõpuks ollakse väljapääsmatus võlakeerises,» edastas Eesti Võlanõustajate Liidu juhatuse liige Ülle Schmidt.

Pidevalt televisioonis, internetis ja raadios pakutavad ahvatlevad ning näiliselt kerged lahendused rahapuudusele on viinud juba selleni, et üle 140 000 inimese võlgasid nõuavad sisse kohtutäiturid, edastavad võlanõustajad.

Augustis teavitati avalikkust, et majandus- ja taristuminister Urve Palo esitas valitsusele tarbimisreklaame piirava eelnõu. 

«Võlanõustajaid ja küllap kümned tuhandeid peresid rõõmustas selline ennetav poliitika ning loota võis suurimate summade laenaja-firma «Nii lihtne see ongi!» ajupesu lõppemist. Paraku pole näha, et valitsus reklaamipiirangute seaduseelnõu Riigikogule arutamiseks edasi oleks saatnud,» tunnevad võlanõustajad muret.

Eesti Võlanõustajate Liit kutsub avalikkust üles survestama valitsust ja Riigikogu kiiremini seadustama piiranguid, mis aitaksid ohjeldada kiirlaenufirmade tegevust ja inimeste võlaorjusesse langemist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles