Apple esitles uut tahvelarvutit: mis on uut?

Hendrik Alla
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalal tuli kaks suurt uudist tarbeelektroonika vallast. Google kuulutas välja telefoni Nexus 6, tahvli Nexus 9 ja uue operatsioonisüsteemi põlvkonna Android Lollipop. Apple vastas sellele päev hiljem iPadi uue põlvkonna iPad Air 2 esitlemisega.

iPad Air 2 väljatulek ei löönud nii suuri laineid, kui telefoni iPhone 6 ja iPhone 6 Plus, kuid tehnoloogiaportaal PCadvisor, peab seda siiski selle aasta üheks mõjukamaks tehnoloogiauudiseks. Esmapilgul pole välimuses suurt midagi muutunud peale selle, et Air 2 on eelkäijast kõvasti õhem, vaid 6,1mm (18 protsenti õhem kui iPad Air). See teeb temast maailma kõige õhema tahvelarvuti, rohkem kui poole õhem esimesest iPadist. Samas ei pruugi eelmise põlvkonna Airidele toodetu spetsiifiline lisavarustus uue mudeliga sobida.

Ekraanil on uut tüüpi peegeldusvastane kattekiht, mis annab 58 protsenti vähem peegeldusi kui Air 2. Lisatud on Apple’i Touch ID sõrmejäljeandur. Valikust leiab valge, hõbedase ja kuldse mudeli.

Kapoti all peidab end uus A8X protsessor ja M8 abiprotsessor. Väidetavalt tõstab see eelkäijaga võrreldes toimetamiskiirust 40 protsenti ja teatud rakenduses isegi 50 protsenti. Kasutusel on 802.11ac WiFi protokoll koos MIMO mitme antenni tehnoloogiaga, samuti LTE ühilduvus. Salvestusmaht on kas 16, 64 või 128 GB. 32 GB mudelist Apple loobus, nagu ka uute telefonide puhul.

Uus on ka kaamera – 8 megapikseline iSight, objektiivi ava  f/2.4. Esikülje FaceTime HD kaamera ava on f/2.2, mis peaks andam parema pildi kehvades valgustingimustes. Tagakaamera suudab nüüd salvestada aegluubis videot kaadrisagedusega 120 fps.

Air 2 jõuab maailmas müügile järgmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles