Gallup: enamikul on näpud pärast puhkust põhjas

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljudel tuleb pärast puhkust sente ja kroone lugeda.
Paljudel tuleb pärast puhkust sente ja kroone lugeda. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Tarbija24 küsimusele, kas teil on pärast puhkust näpud põhjas, vastanutest tunnistas enamik, et raha on täiesti otsas.

Suurt auku eelarves tunnistas 451st vastanust 41,9 protsenti. Neljandik märkis, et veab kuidagi järgmise palgapäevani välja.

Neid, kes puhkuse ajal laristamisest hoidusid ja kulud kontrolli all hoidsid, oli vaid veidi üle kaheksa protsendi ehk 38 inimest.

Piret Suitsu Swedbanki eraisikute rahaasjade teabekeskusest ütles gallupi tulemusi kommenteerides, et need lähevad kokku nende varasemate suuremate uuringute tulemustega.

«Eesti inimestel ei ole kombeks teha pikaajalisi plaane. Puhkuste ajal aga suurenevad inimestel vabaaja kulutused: söömine, kontserdid, sõidetakse palju ringi. Kõik need jäävad planeerimata ja selle arvelt läheb pere-eelarve lõhki ning järgmisel kuul, kui on vaja arveid tasuda, siis lihtsalt ei ole nii palju raha,» rääkis ta.

Varasemad säästud päästsid puhkusejärgsetest rahamuredest vaid kaheksat protsenti ja rahamuredest priid elu nautis 17,3 protsenti vastanutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles