Lugejad soovitavad: ärge võtke puhkuseraha välja

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkuserahadega toimetulek nõuab eelarve planeerimist. Pildil jäätiseostjad Pärnu rannas.
Puhkuserahadega toimetulek nõuab eelarve planeerimist. Pildil jäätiseostjad Pärnu rannas. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Tarbija24 üleskutsele, kuidas pärast puhkust rahaliselt toime tulla, vastanud lugejad pidasid kõige paremaks relvaks rahanappuse vastu jätta puhkuseraha üldse välja võtmata.

Mitme lugeja nõuandeks oli kirjutada enne puhkusele minekut tööandjale avaldus, et puhkuseraha ei makstaks välja, vaid et raha laekuks tavapäraselt palgapäeval.

«See tähendab, et polegi ahvatlusi suuremateks kulutusteks ja elurutiin käib eelneval palgapäeval laekunud tasu arvel,» kirjutas nime alt Lihtne kommenteerinud lugeja.

Samuti leidus mitu inimest, kes pidasid väärikaks lahenduseks tulude-kulude planeerimist  - märkida üles, kui palju raisata võib ja kui palju üks või teine asi maksma läheb.

Toimetusele kirjutanud Heili tunnistas, et ei ole kunagi olnud eriliselt kokkuhoidlik, kuid aasta tagasi hakkas ta tegema nii-öelda kodust majandusaruannet. «Kirjutasin siis üles tulud, püsikulud ja muutuvad kulud. Seoses sellega nägin ma juba ette ära, et ma pean puhkuserahast osa kõrvale panema, et järgmine kuu toime tulla,» avaldas naine.

Osa lugejatest tegi puhkajatele ettepaneku mõelda, kas ikka peab tegema kulukaid reise soojale maale ja kulutada aega ostlemisele.

«Tuleks eneselt küsida, kas ikka on tähtis ära käia soojal maal! Mina ei lähe puhkuse ajal siit kuhugi, ka siin on hea. Inimesed, nautige kodu, või vähemalt kodumaad, kui omas kodus püsida ei suuda,» soovitas näiteks Allan.

Samas leidus ka neid, kes puhkusejärgse rahanappuse pärast muret ei tundnud. Soomes töötav lugeja märkis, et teda ootab tööle naastes puhkuselt tagasituleku tasu. Sarnane toetus laekub ka end riigiametnikuks nimetanud kommenteerija pangaarvele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles