Ministrid kiitsid majade soojustamist taevani

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lauri Kulpsoo

Täna valitsuse pressikonverentsil viibinud ministrid jagasid rohkelt kiidusõnu majade soojustamisest tulevale kokkuhoiule.


Eesti müüb Luksemburgile 470 miljoni krooni eest saastekvoote ning suunab selle raha korterelamuid energiasäästlikumaks muutvate investeeringute toetamiseks.

Peaminister Andrus Ansip märkis, et luges kusagilt lehest, et soojaarvete vähendamine kolmandiku võrra ei olevat võimalik. «Ei vasta tõele! Selle meetme rakendamise järel soojaarved väga paljudes korterites ja korteriühistutes kindlasti vähenevad,» ütles Ansip.

Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi lisas, et ehitust õppinuna võib ta kinnitada, nõukogudeaegsete ehitiste soojustamisel on kokkuhoid kindel. «Kui alustada seinte soojustamisest, vahelagede soojustamisest, aknad-uksed vahetada, soojasüsteemid vahetada, ventilatsioonisüsteemid korda teha, siis 50 protsenti küttearveid on võimalik vähendada. Kuigi see tundub uskumatuna, siis tegelikult see on nii.»

Justiitsminister Rein Lang ütles, et tema korteriühistu pani kaks aastat tagasi rahad kokku ja soojustas maja. «Tegime just analüüsi ja meie kulutused soojale on vähenenud 38 protsenti. Kindlasti peaksid kõik ühistute liikmed oma valitud juhatusi sooja ilma puhul taga ajama ja üles otsima, et nad hakkasid kindlasti neid taotlusi tegema. Sest kuni 35 protsenti raha, mida on võimalik kõrvalt raha juurde saada, on märkimisväärne,» rääkis Lang.

Rahandusminister Jürgen Ligi lisas omalt poolt, et ka tema kodu on pärast soojustamist odavam ja mugavam pidada.

Tamkivi sõnul on toetus mõeldud korteriühistutele alates kolme korteriga elamutest kuni suurte paneelelamuteni välja. Taotluste esitamise aeg saabub juba augustis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles