Eurokurss Hesburgeris: 5,94573

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lugeja pilt

Lugeja saatis Tarbija24.ee’le kaks päeva tagasi Tallinnas Mustakivi Hesburgeris väljastatud ostutšeki, millel on eurodes küll õige ostusumma, kuid täesti vale rahakurss - 1 euro võrdub selle järgi 5,94573 krooniga.

Hesburgeri Baltikumi turundusjuht Kairi Sester ütles valet kurssi kommenteerides, et tegemist oli süsteemi tehnilise rikkega - «Mingil põhjusel on süsteem ära vahetanud kursid.»

Praegu tegeleb IT-osakond tema sõnul vea otsimisega, et sellist eksimust enam ei korduks. «Tänase seisuga on Hesburgeri kviitungitel täiesti korrektne euro vahetuskurss,» ütles Sester pärast Tarbija24.ee tähelepanujuhtimist.

Tšekil märgitud number ise pole siiski päris laest võetud - täpselt nii palju maksis 1 euro Soome markades, kui need meie põhjanaabritel veel kasutuses olid. Nii võib arvata, et vale kurss sattuski kassasüsteemi selle tõttu, et Hesburgeri näol on tegemist Soome firmaga.

Tarbijakaitseameti pressiesindaja Kadri Kauksi sõnul ei ole ettevõtetel praegu üldse kohustust ostutšekil kahes vääringus hindu näidata, kuid see on soovituslik. Samas on vale eurokursi esitamine tarbijaid eksitav, kuigi ostusumma ise on antud juhul korrektne.

1. juulist peavad kõik hinnad olema esitatud kahes vääringus - kroonides ja eurodes - müügikohas ning hinnakirjas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles