Südamlik lugu: eakas mees ja eakas koer leidsid teineteist

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varjupaikade MTÜ kalendri tarbeks pildistatud foto Gustavist ja Valdurist.
Varjupaikade MTÜ kalendri tarbeks pildistatud foto Gustavist ja Valdurist. Foto: Kristhel Vaht

76-aastane Valdur leidis pärast armastatud naise surma Pärnu varjupaigast endale 8-aastase koera Gustavi ehk Kusti, kes pakub mehele lohutust ja seltsi.

Varjupaikade MTÜ turundusjuht Mari Hagi kirjutas Facebooki, et Valdur tuli varjupaika esimest korda kevadel, pisarad kurgus ja silmis. «Jutust koorus välja hiiglaslik kurbus ja üksindus, sest peale ilusat ühist elu oli surnud memm. Lapsi polnud loodus sellele paarile jaganud. Nagu sellest löögist vähe oleks, suri nädal peale memme pere koer ja nii oligi taat jäänud päris üksi. Taat tuli uut sõpra otsima,» kirjeldas Hagi suhtlusportaalis.

Nii tutvustasid varjupaigatöötajad Valdurile oma eakat koera nimega Gustav Kastan Coconut ja see oli armastus esimesest pilgust. «Juba teisel korral käis hiiglaslik koer taltsalt ilma rihmata taadi kannul. Ega nad pikalt jalutada viitsinud, need kaks vanameest. Ikka vähekaupa, vahepeal istudes ja nosides barankasid, mis taadi pungil taskutes. Ja siis ühel ilusal päeval sõitsidki nad koju, Gustavi uude päriskoju,» meenutas Hagi.

Kui Varjupaikade MTÜ hakkas 2015. aasta kalendri tegemist plaanima, siis tulid Valdur ja Gustav kohe meelde. Septembri lõpus mindi fotograafiga Valdurile külla.

«Meie saabumise üle rõõmustasid nii vana mees kui koer. Natuke kurbustki mahtus selle kohtumisse, siis kui taat näitas tühje lilleampleid ja roosipeenraid ning rääkis, et kõik lilled surid ilma perenaise hoolitseva käeta välja. Kui jutt jälle vesistele teemadele kiskus, sekkus Gustav, otsekui tahtes peremehele öelda, et jäta, sul olen ju mina,» meenutas Hagi.

Eile oli lugu Valdurist ja Gustavist ka ETV saates «Ringvaade». «Naabrimees hakkas rääkima, et käid üksi ringi ja nutad, vaata endale parem sõber,» rääkis Valdur, kuidas ta aprilli lõpus Gustavile järele läks.

Novembri lõpus müügile tulevat MTÜ kalendrit saab osta nii varjupaikadest kui ka e-poest ning kogu tulu läheb sealsete loomade veterinaarkulude katteks.

Pärast loo nägemist on Hagi sõnul paljud head inimesed tahtnud Gustavit ja Valdurit ka toetada. See pole aga vajalik. «Gustavil on hea kodu olemas, varjupaikades on aga hetkeseisuga 69 koera ja 485 kassi, kes oma ideaalkodu alles ootavad. Seega, kui inimestele meie töö korda läheb, siis võiksid nad soovi korral meie tegevust toetada, kasvõi sellesama kalendri ettetellimisega,» lisas Hagi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles