Kaloririkas suupiste kaitseb Alzheimeri tõve eest

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pähklites leidub kasulikke aineid.
Pähklites leidub kasulikke aineid. Foto: Panther Media/Scanpix

New Yorgi uurijad on jõudnud järeldusele, et kreeka pähklite söömine muudab õppimise lihtsamaks, parandavad mälu ja vähendab ärevust.

Doktor Abha Chauhani juhitud uurimisrühm andis hiirtele erinevat toitu. Need hiired, keda toideti kreeka pähklitega, suutsid läbida labürindi ja sooritada ka teised testid kõige paremini, vahendab foxnews.com.

«Meie uuring kinnitab veel kord, et kreeka pähklitel tõesti on postiivne mõju inimeste kognitiivetele võimetele,» ütles Chauhan ja lisas, et kreeka pähklites leiduvad antioksüdandid võivad aidata vähendada Alzheimeri tõve tekkimise riski.

Chauhani sõnul leidub kreeka pähklitest rohkem antioksüdante vaid põldmarjades. Sama teadlase varasem teadustöö uuris kreekapähklite mõju ajule.

Samas tasub kreeka pähkleid süües meeles pidada, et need on väga kaloririkkad. Neid pähkleid soovitatakse lisada teistele toitudele, näiteks salatile või jogurtile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles