Kruuda: võikriis koputab uksele

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Kruuda
Oliver Kruuda Foto: Toomas Huik

Piimatööstuse Tere omanik ja möödunud nädalast ka tegevjuht Oliver Kruuda hoiatab, et piimarasvast on kõikjal maailmas suur puudus ja või hind Eestis peab lähiajal tõusma.

Kruuda sõnul maksab või praegu Eestis neljandiku võrra vähem kui eksportturgudel ja selline olukord ei saa kaua kesta.

«Meil on tellimusi oluliselt rohkem kui täita suudame. Praegu on ida pool avanenud väga head eksporditurud ja nõudlus suurem kui pakkuda suudame, aga meie müüme Eestis võid 25-30 protsenti odavamalt,» selgitas Kruuda.

«Teie ei mõtle ju sellele, et võist, mis hommikul leiva peale määrite, meie veerandi kinni maksame, aga kui ei mõtle, siis pole ka mõtet seda teha,» lisas ta.

Kruuda sõnul liigub piimandussektoris nii palju raha, et sellest jagub kõigile, nii et ka tarbija saab mõistliku hinna eest korraliku kõhutäie. Õige hinna korral jagub nii tootjale piima eest maksmiseks kui tööstusele investeeringuteks ja palkadeks.

Piima hind on täna Kruuda hinnnangul põllumehele taastootev. Tema sooviks enda sõnu, et piimatootmine Eestis kasvaks.

«Kui aastal 2013 Euroopa Liidus kvoodid ära kaovad, siis võiks Eesti piimatoodang julgelt kaks korda kasvada praegusega võrreldes, sest meil on olemas turg – Loode-Venemaa ja Moskva on valmis ära sööma nii kõigi Balti riikide kui ka Soome piima,» lausus ta.

Pikemalt Oliver Kruuda mõtetest ja plaanidest loe homsest Postimehest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles