Elektritaksod toovad soodsama sõiduhinna

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Eesti esimene, Tartus klientide teenindamist 2012. aastal alustanud elektritakso.
Pildil Eesti esimene, Tartus klientide teenindamist 2012. aastal alustanud elektritakso. Foto: Sille Annuk

Saaremaa saab uuest nädalast esimesed elektritaksod, mis hakkavad kliendilt väiksemat hinda küsima.

Osaühingu Osilia Takso juhatuse liige Tarmo Susi ütles, et mõte kasutada taksodena elektriautosid oli tal tegelikult juba aastaid, kirjutab tänane Saarte Hääl.

Osilia Takso hakkab taksoteenust pakkuma praegustest firmadest mõneti soodsamalt.

«Soodsamat hinda küsime juba seetõttu, et pikemate sõitude korral, nagu näiteks mandrile sõit, tuleb kliendil mandril arvestada vahepealse laadimise ajaga,» selgitas Susi, lisades, et selle mõningase ajakaotuse püüavadki nad kliendile korvata soodsama sõiduhinnaga.

Tarmo Susi nentis, et kuna talveperioodil on nõudlus taksoteenuse järele kesisem, alustavad nad kahe sõidukiga.

«Nõudluse suurenedes toome autosid juurde täpselt nii palju, kui nõudluse rahuldamiseks vaja on,» lisas ta. Tema sõnul saab klient nende taksoga sõita ka maapiirkonda ja mandrilegi, sest kogu Eesti on ju kaetud kiirlaadimispunktidega.

Talvisel perioodil läbib elektritakso täislaetud akuga kuni 120 km ja suvel 195 km. «Kiirlaadimispunktide vahemaa on 40-60 km, seega klient sihtpunkti viimata ei jää,» kinnitas Susi. Pikemate sõitude korral tuleb kliendil lihtsalt arvestada laadimise ajaga, mis jääb vahemikku 20-40 minutit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles