Soome Seppäläs sattus ohtu ligi 400 töökohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumine Seppälä reklaam
Lumine Seppälä reklaam Foto: Margus Ansu

Soome Stockmanni kontserni kuuluv Seppälä alustab kogu Soomet ehk 800 töötajat puudutavaid läbirääkimisi, äritegevust plaanitakse kärpida ka Eestis.

Soomes võivad ametiühingutega plaanitavad läbirääkimised viia maksimaalselt 380 inimese vallandamiseni, vahendas Ilta-Sanomat.

Kontserni selgitusel on kokkuhoid vajalik, kuna katsed parandada Seppälä rentaablust pole õnnestunud. «Seppälä personali jaoks on see ebameeldiv, kuid möödapääsmatu samm, et kogu kontserni kasum võiks taas kerkida plussi,» ütles Stockmann Groupi nõukogu esimees Kaj-Gustaf Bergh.     

Ettevõtte prognoosi järgi ulatub Seppälä ärikahjum tänavu enam kui 25 miljoni euroni. Äritegevust kavatsetakse kärpida nii Soomes kui Eestis. Lätis, Leedus ja Venemaal paneb Seppälä aga järgmisel aastal oma kaubamajad kinni.    

Stockmanni kontserni kahjum enne makse oli kolmandas kvartalis 19,5 miljonit eurot. Mullu samal ajal oli see 6,5 miljoni euroga plusspoolel. Ettevõtte ennustuste järgi jääb kogu 2014 aasta ärikasum ilma erakorralise tuluta miinusesse.  

Seppälä kahjum oli eelmisel aastal enam kui 14 miljonit eurot.

Praeguse seisuga on Seppälä kaubamajasid Soomes 130, Baltimaades 36 ja Venemaal 16.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles