Forum Cinemas hinnangul võib Tallinna kinoturg peagi kitsaks jääda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Forum Cinemas juht Kristjan Kongo
Forum Cinemas juht Kristjan Kongo Foto: Mihkel Maripuu

Apollo plaan avada Mustamäel uus kino on Forum Cinemase juhi sõnul igati positiivne uudis, kuid ületulevast aastast võib oodata kinoturu kitsenemist.

Praegu on Tallinnas ühtekokku 26 kinosaali ja vaatajaid jagub kõigile. Eesti kinokülastaja on juba praegu Euroopas üks aktiivsemaid kinoskäijaid – kui naaberriikides ja mujal Euroopas jääb kinoskäimise aktiivsus aastas 2 külastuse piirile, siis meil käiakse kinos keskmiselt ligi 4 korda aastas, rääkis Forum Cinemasi Balti tegevuste juht Kristjan Kongo BNS-ile.

Tuleva aasta oodatava repertuaari põhjal prognoosib Kongo vaatajate kasvu, kuid lisas, et Tallinna elanikkonna väiksus seab külastatavusele teatavad piirid. «Kui aasta lõpus valmib [Kosmos] IMAX kino ja järgmisel aastal ka Mustamäe kino, mida ei saa Tallinna väiksuse tõttu kindlasti «kohalikuks» pidada, hakkab toimuma vaatajate ümberjaotumine kinode vahel,» ütles Kongo.

Hinnasõjaga Kongo sõnul keegi vaatajaid püüdma ei lähe, sest uued kinod peavad avamisega seotud investeeringuid tasa teenima. Pigem võib vaatajate vähesuse ja ülalpidamiskulude kasvu korral terendada hoopis hinnatõus.

Teisipäeval teatas Apollo, et avab Tallinnasse ehitatavas Mustamäe Keskuses kuue saaliga kobarkino, mis mahutab 800 külastajat. Solarise keskuses opereerib Apollo seitsme saaliga kinokompleksi, mis mahutab ligi 1600 külastajat. Ettevõttel on kino ka Pärnus.

Forum Cinemas AS opereerib Tallinnas Coca Cola Plazat, lisaks kuulub ettevõttele veel Astri ja Ekraan kino. 2013. aastal oli ettevõtte käive 8,2 miljonit eurot, ettevõtte kinodes käis kokku 1,3 miljonit külastajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles