Postkontorist saab teise nimele saadetud paki võltsitud volikirjaga

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Andres Teiss

Kui lähete järele oma abikaasa, lapse või naabri pakile, nõuab Eesti Post paki adressaadi allkirjaga volituse ettenäitamist. Tarbija24 toimetusele teadaolevate juhtumite põhjal võib väita, et paki saab kätte ka võltsitud volikirjaga.

Posti reeglite järgi tuleb teise inimese nimele saadetud pakile järele minnes kaasa võtta lihtvolikiri, mis võib olla ka käsikirjas kirjutatud. Paberile tuleb märkida saadetis ja selle number, isik, kelle nimele pakk saabus, ning keda volitatakse.

Tarbija24-le on teada juhtumid, mille puhul on pakile järele läinud isik taolise vabas vormis volituse oma abikaasa nimel postkontoris koha peal valmis kirjutanud. Probleeme paki kättesaamisel ei tekkinud.

Eesti Posti esindaja Inge Suder märkis antud teemat kommenteerides, et kui volikirja on kirjutanud keegi teine, mitte paki saaja isiklikult, siis seda ei saa postitöötaja tõepoolest kontrollida.

Samas kontrollitakse postkontoris pakile järele tulnud inimese dokumente ja tema andmed talletatakse.

«Kui peaks tekkima mõni vaidlus, siis on meil andmed olemas, kellele pakk väljastati. See inimene on vastutav, kui saadetis ei olegi tegeliku saajani jõudnud või on mõni muu probleem,» selgitas Suder.

Ta lisas veel, et kuna enamasti on tegu ühe pereliikme volitamisega teise poolt, siis taoliste volikirjade alusel väljastatud saadetiste kohta pole neile kaebusi tulnud.

Küsimusele, kas pereliikmete puhul võiks volikirja nõudmisest üldse loobuda, vastas Suder, korrektne on ikkagi volitust nõuda ja mingeid muutusi selles osas ei kaaluta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles